Alexander Degler

18765464_1370028333073700_1831332789_o
Alexander Degler, partiledare BURP

Alexander, 

Född den 12:e december 1998 på Växjö BB. Han har rötter i Norge, och ser sig själv som mer norsk än svensk. Uppvuxen är han i Smålands gröna skogar.

Alexander är Barn och ungdomsrättspartiets första partiledare. Han är 18 år och jobbar som personlig assistent på Alminia AB i Tranås. Han har nyligen hoppat av gymnasiet för att jobba, och kommer om några år ta upp studierna igen, fast då på komvux. Hans mål är att bli socionom, och arbeta som socialsekreterare. Men under tiden har han valt en politisk karriär också.

Hans intressen är musik/teater, politik, att resa, och vänner & familj.
En fredagskväll spenderar han helst hemma i soffan framför någon bra serie.

Han har tidigare suttit som ordförande för en stödorganisation (BUS), och även grundare utav den. Han har varit ordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund i Växjö. Men han har även varit valberedare, diskrimineringsombud och mycket mer. Han har helt enkelt en hel del ideellt engagemang bakom sig.

Alexanders syn på politik, och varför han valt BURP: 

Jag ser att myndigheter, politiker och andra vuxna hela tiden säger att de tar hänsyn till barn och ungdomar. Och att man lyssnar. Men i själva verket ser jag inte att man lyssnar på barnen, utan att detta är någon låtsasvärld vuxna lever i.

Jag tycker att Sverige behöver ett tydligt barn/ungdomsperspektiv, och att lagar kopplas till konsekvenser. Jag tycker att det inte har plats för ett land som Sverige att ha lagar som inte har konsekvenser, ett typiskt exempel på en sådan lag är socialtjänstlagen.

Jag tycker att Sverige behöver en förändring, en förändring som faktiskt gör skillnad för barn och ungdomar, familjer, sjuka, gamla, fattiga, hemlösa, arbetslösa etc. Jag vill se en förändring som faktiskt visar sig hos oss vanliga arbetare som sliter och jobbar. Inte bara en förändring som visar sig hos högt uppsatta politiker, myndighetspersoner eller liknande.

Jag vill ha ett system som gör så att personer på ett arbete tjänar samma lön, har samma möjligheter oavsett ålder eller kön. Män ska inte tjäna mer bara för att de är män. Utan lönen ska avgöras utifrån jobbet inte könet.

Jag vill ha ett samhälle som tar hand om barnen/ungdomarna, som bor här. Som ger dem möjligheter, och en ärlig chans. Jag vill se att skolan förändras, jag vill att Sverige ska ta efter Finland mer.

Jag vill se en fungerande socialtjänst. Jag vill se en omorganisering inom socialtjänsten. Jag vill ha ett förstatligande utav socialtjänsten.

Jag har tröttnat på att sitta still och vara tyst och ta det som det kommer, jag vill ha förändring. Och för att få förändring måste man engagera sig, och säga ifrån. Jag vill ha ett tryggt och starkt samhälle för barn/ungdomar, pensionärer och andra grupper i samhället.

Anledningen att jag valde BURP, är ganska enkel, BURP står upp för de grupper som ingen annan står upp för och lyssnar på. BURP är en plattform för dels barn och ungdomar, pensionärer, fattiga, hemlösa, arbetslösa och sjukskrivna, men också för alla de som är trötta på att bli behandlade som något som inte betyder något. BURP har en acceptans mot ALLA, oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, bakgrund, hudfärg, sexuell läggning, sexuell identitet etc, och detta är något som jag ser saknas i många partier.

Men jag valde också BURP för att partiet låter ungdomar som mig, en 17-åring som vill engagera sig, faktiskt engagera sig, och få ett förtroendeuppdrag som jag i andra fall inte fått i ett annat parti. BURP är ett barn och ungdomsparti. Och jag är stolt över att få tillhöra detta partiet.

Kontakta Alexander: 

alexander.degler.burp@gmail.com
072-012 82 77