Engagera Dig

Är du medlem, och känner att du vill göra mer, och engagera dig i vårt parti? Wow, vad fantastiskt! Det är vi superglada för! Vi välkomnar alla som vill engagera sig i vårt parti, särskilt om du är ung under 30 år.

Hos oss finns det mycket som behöver göras. Detta är saker som du kan göra:

Starta lokalgrupp 

Du kan starta en lokalgrupp på din ort. Och driva partiets politik från din ort. Detta är det mest effektivaste sättet att engagera sig.

Det som krävs för att starta en lokal partigrupp är inte mycket, ni behöver var minst 3 personer som utser er till att vara interimstyrelse. När ni utsett en interimstyrelse så sätter ni igång med förberedelser inför ett konstituerande årsmöte. På det konstituerande årsmötet utser ni en styrelse, sätter stadgar för lokalgruppen, väljer inriktning för er grupp och mycket mer. När ni formellt bildats som grupp så utser vi en kontaktperson åt er i riksstyrelsen, den personen kommer hjälpa er i ert arbete, och kommer fungera som ett bollplank som ni kan rådfråga, och som ni kan prata med.

Under lokalgruppens uppstart så hjälper vi i riksstyrelsen till, och självklart efter årsmötet ägt rum, men lite extra i uppstarten.

När ni sen haft ert årsmöte, så sätter ert arbete igång, och ni är fria att arrangera evenemang och driva vår politik på er ort. Ni ansöker om organisationsnummer hos skatteverket, och startar bankkonto. Och mycket mer.

Att starta lokalgrupp är inget svårt, utan kräver bara engagemang och intresse, och flera personer som vill engagera sig. Det är dessutom något kul, och något som du kommer att ha som bra erfarenhet på ditt CV.

Just nu håller riksstyrelsen på att starta lokalgrupper på följande orter:

  • Stockholm
  • Växjö

Har du frågor om oss, eller är helt hundra på att du vill starta lokalgrupp? Hör av dig till styrelsen, så hjälper vi dig!

Bilda aktivistgrupp 

Detta är alternativet för er som inte vill starta en lokalförening, med styrelse och så vidare. Utan er som endast vill hjälpa partiet att sprida ordet, och driva politiken från er hemort.

För att veta mer om vad som gäller att starta aktivistgrupp, hör av er till styrelsen, så hjälper de dig.

Talesperson 

Brinner du lite extra för någon fråga, exempelvis HBTQ+ frågor, eller skolfrågor, eller vård och omsorg, det kan vara vad som helst. Så kan du få vara talesperson för partiet.

Detta kan du bli genom att kontakta styrelsen. Har du frågor om vad som gäller för att bli talesperson, eller vill du bli talesperson? Hör av dig till styrelsen så hjälper dem dig.

Vi söker särskilt talespersoner till följande frågor:
– Utrikespolitiska frågor
– Ekonomipolitiska frågor
– Försvars- och säkerhetspolitiska frågor

Sprid vårt ord, och dela våra inlägg på sociala medier 

Vill du inte ha ett specifikt uppdrag? Men känner ändå att du vill hjälpa oss? Då kan du dela våra inlägg på sociala medier, då det sprider sig till dina vänner och kontakter. Vilket är stort det också. Då folk ser att vi finns. BURP finns på facebook, instagram och twitter.

  • Facebook – Barn och ungdomsrättspartiet
  • Instagram – barnochungdomsrattspartiet
  • Twitter – barnungdomsratt

Vi är glada för att du vill engagera dig, och hoppas att du hittar vad som passar dig. Hittar du inte vad som passar dig här, kontakta styrelsen, så kan de säkert hjälpa dig att hitta det som passar dig.

Privat bidrag 

Barn och ungdomsrättspartiet saknar en stark ekonomi. Vilket betyder att vi är beroende av våra medlemmar och privata bidrag. Ju mer pengar vi får, desto mer kan vi göra för att göra oss hörda.
Vill du bidra till partiets tillväxt och till att vår verksamhet kan bedrivas?
Du kan sätta in valfritt bidrag på konto: 8150-5, 693 435 200-3 (swedbank).
Alla bidrag är välkomnade. Vi redovisar allt i vår verksamhetsberättelse samt ekonomiska redovisning i slutet av året.

cropped-cropped-logofactory-51.jpg